Toelichtende afbeelding

Over ons

Over de Maastricht Awards

Welkom bij de Maastricht Awards, waar we ondernemerschap, innovatie en gastvrijheid vieren in de prachtige stad Maastricht. Onze missie is om de ondernemers die uitblinken in hun vakgebied te eren en te erkennen voor hun bijdrage aan de stadseconomie.

Al tien jaar lang zijn de Maastricht Awards een hoogtepunt in de stad, waar we jaarlijks ondernemers in het zonnetje zetten. In 2022 werden 'Chromin', 'Rebelle Maastricht', en 'Luxury Dadelbonbons by Herbs & Lime' geëerd als prijswinnaars. Onder toeziend oog van prominenten als Edith Schippers, Ton Geurts, Hans Willems, en Hubert Mackus werden de onderscheidingen uitgereikt in het historische Stadhuis van Maastricht. De verrassing van de avond was de Maastricht Oeuvre Award voor Robin Berben van Café Sjiek als erkenning voor de ruim 40-jarige succesvolle bijdrage aan het imago van de bourgondische hoofdstad van Limburg.

Onze Partners

De Maastricht Awards worden mogelijk gemaakt door de gewaardeerde steun van partners zoals de Gemeente Maastricht, Rabobank, Koenen & Co, Ondernemen in Limburg, Derrez.com, Event Management Group (EMG) en MKB Limburg. Samen vormen we een netwerk dat de waardering voor ondernemerschap in Maastricht mogelijk maakt.


Onze Jury

Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Pascal Vandermeulen, beoordeelt de genomineerde ondernemers op basis van criteria zoals innovatie, werkgelegenheidsgroei, ondernemersambitie, investeringsbereidheid, onderscheidend vermogen, klantenservice, en personeelsbeleid.


Awards Categorieën

Rabobank Made in Maastricht Award:

Voor het bedrijf dat Maastrichtse ideeën, ontwerpen, producten, of diensten succesvol inzet als visitekaartje voor de stad.

Maastricht Business Take-off Award:

Ter bevordering van ondernemerschap onder studenten en jonge ondernemers tot 35 jaar, met nadruk op innovatie, strategische partnerschappen, verdienmodel, toegevoegde waarde voor stad en regio, en maatschappelijke meerwaarde.

Hospitality Award:

Voor de meest gastvrije ondernemer in de retail- en horecasector, met aandacht voor kernwaarden als gastvrijheid, attentheid, persoonlijkheid, servicegerichtheid, toegankelijkheid, authenticiteit, sfeer, beleving, kwaliteit, klantenbinding, innovatie, vernieuwing, onderscheidend vermogen, en een gezonde bedrijfsvoering.


Doe Mee aan de Elfde Editie!

Dit jaar organiseren we de elfde editie van de Maastricht Awards, waarbij we opnieuw deze drie prijzen zullen uitreiken. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 31 januari 2024 en wordt gastvrij gehost door Rebelle Maastricht. Ben jij een ondernemer die deze erkenning verdient? Meld je dan snel aan. Ken jij een kandidaat die deze prijs verdient? Stel hem of haar dan voor aan deze mooie prijzen en laat hem of haar het desbetreffende formulier invullen..